maandag 1 april 2013

Thema: "Pasen!" (deel 2)

Deze week kwam juf Marijke (stagiaire) bij ons op bezoek. Ze kwam een hele week leuke dingen met ons doen. Zo las ze ons het verhaal voor 'Goed gedaan, Kippiekip!"
Haas vraagt aan Kippiekip of ze een ei wil leggen voor hem, maar Kippiekip zegt dat ze daar nog niet groot genoeg voor is. Samen gaan ze op zoek naar een dier dat Haas een ei kan bezorgen. Paard is verbaasd dat ze het aan hem vragen, Varken heeft geen tijd, Schaap maakt wol … Alle dieren die ze tegenkomen, hebben wel wat anders aan hun hoofd. Wolf wil maar al te graag even luisteren, gelukkig beseffen ze dat ze daar snel vandaan moeten. Tenslotte komen ze bij het kippenhok. Kippen genoeg om eieren te leggen, maar geen van allen wil. Er rest Kippiekip niets anders dan het zelf te proberen.

Dinsdag gingen we op sportdag. Wat hadden we er zin in. Er waren springkastelen waar we op mochten spelen, we konden dansen en nog veel meer. Wat vonden we het leuk dat juf ook mee op het springkasteel ging. 
 Tijdens het wachten speelden we het spelletje "1,2,3 piano" met meester Koen.

Onze lieve kippen op school kregen ook een bezoekje. We deden een speelse waarneming van de kip en leerden over de kam, de lellen en de snavel. Mats mocht even in het kippenhok gaan kijken en wat vond hij daar... ja hoor een eitje!! Wat was hij fier!


We luisterden deze week ook naar een verhaal over Jezus. We moesten het stil maken en rond een kaarsje gaan zitten. Wat konden we dat goed. Best gezellig zo dicht bij elkaar in een kring. 
Juf Marijke maakte ook nog een nieuwe hoek in onze klas. De boekenhoek veranderde in een maishoek. Kipjes lusten heel graag mais, maar ermee spelen is ook wel leuk. 

We werkten deze week ook heel hard aan onze paashaasjes. De kleuters waren enorm fier op hun kunstwerkjes. Ze hebben dan ook hard moeten zwoegen om alles op tijd klaar te hebben. Maar de resultaten zijn prachtig. 

Juf legde nog de laatste hand aan de snoetjes zodat ze op tijd klaar stonden voor de komst van de paashaas.

En ja hoor op vrijdag was het zover. De paashaas is geweest. In ieder konijntje lag een groot chocolade ei.. Mmm.. dat zag er lekker uit. 


We kregen ook nog ander bezoek in ons klasje. 3 kleine kuikentjes kwamen een dagje logeren. We mochten ze eens aaien of vastpakken als we dat graag wilden. 

En zo zat ons laatste weekje voor de vakantie er weeral op.
Hopelijk hebben jullie thuis ook nog goed genoten met het rapen van paaseitjes.

Geniet van jullie wel verdiende vakantie lieve schatten!
Vrolijk Pasen en Prettige Paasvakantie!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten