zondag 21 april 2013

Thema: "Lente en zaaien!"

Op maandag werd ons klasje meteen opgefleurd door heel wat mooie bloemen.
Juf Jolien had heel wat plantjes meegebracht, ook enkele kleuters brachten bloemen mee naar de klas. We bekeken ze allemaal eens heel goed, roken er eens aan. Wat roken ze heerlijk! Sommige plantjes moesten nog uitkomen, dus hadden nog geen bloemen. We zetten de bloemen in een vaas met water. De andere plantjes in een mooie pot. Iedere dag zorgden we ervoor dat de bloemen zeker voldoende water kregen. Als echte tuinmannen en tuinvrouwen gingen we aan de slag.
We hadden hyacinten, paasbloemen, viooltjes, een saladeplantje, een tomatenplant,...
De hyacinten vonden we het mooiste en roken het lekkerste. We besloten daarom om aan de knutseltafel ook een hyacint te maken. Eerst het steeltje schilderen.

Dan was het weeral tijd voor het muzisch uurtje. We trokken naar de turnzaal om onze jarigen van de maand in de bloemetjes te zetten. Ook het nieuwe axendiertje werd voorgesteld.

Op dinsdag werkten we verder aan onze hyacinten. Nu de stelen klaar waren, konden we de blaadjes erop kleven. Stukjes scheuren, propjes rollen en kleven maar.
Wat een mooi resultaat!!

We hebben ook gesproken over grote en kleine bloemen. We hebben onszelf ook eens gemeten, om te zien hoe groot wij al zijn. Juf kleefde een grote en kleine bloem tegen de deur waar we tegen mochten staan. Ze zette onze stempel net boven ons hoofd zodat we zelf konden zien tot waar we komen. Jules was de kleinste van de klas en juf de grootste.

Op woensdag startte juf de dag met het verhaal: 'Jules in de lente'.

Jules geniet in de tuin. Hij kijkt naar de lucht, de wolken, hij ruikt aan de bloemen en luistert naar de vogels. maar dan valt er plots een druppel op zijn been. Wat zou dat toch kunnen zijn? 


Jules had ook heel wat zaden en bloembollen mee naar de klas gebracht. Hij had deze gekregen van papa. Ook heel wat vriendjes van onze klas hadden zaden en bollen meegebracht. Dank je lieve mama's en papa's.   Deze zaden konden we goed gebruiken in ons klastuintje. We plantten salade, bloemen, ajuinen,... Iedere dag goed water geven en hopen dat er iets uitkomt.. Best spannend. 

Op donderdag schilderden we bloempotjes. Juf Anke (stagiaire) had deze meegebracht. Op vrijdag zouden we daar immers nog iets mee doen...

Samen met juf Wendy stempelden we ons hand. Dit werd een cadeautje voor onze lieve juf Anke. Ssshtt.. want het is een verrassing..!!

We zaaiden ook nog tuinkers in kleine bloempotjes. 

We brachten ook nog een bezoekje aan meester Koen, hij is immers papa geworden van enkele KUIKENTJES!!!! :) Proficiat!! :) En we waren getuige van een geboorte van 1 van de kuikentjes!

Op vrijdag was juf Anke weer in onze klas en was het feest. Ze was immers jarig en had iets lekkers voor ons meegebracht. PROFICIAT juf Anke!! HIP HIP HOERA!! Van de kleuters moesten we een kroon en een ballon maken, dus deden we dat maar. :) 

Ze las een verhaaltje voor over haasje die radijsjes ging planten. En samen met ons plantte ze ook radijsjes in onze bloempotjes. 

Het was een drukke week vol dolle pret!! 
Volgende week werken we rond het thema 'VERKEER!!' Op dinsdag 23 april is het verkeersdag op school. Om deel te nemen aan de leuke activiteiten mag uw kleuter die dag een fiets of step mee naar school brengen.

Tot maandag!
Geniet van het weekend! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten