zondag 24 maart 2013

Thema: " Vaderdag (deel 2) + Pasen (deel 1)"

Ook de voorbije week waren we nog volop in de ban van onze ... PAPA!! We mochten heel veel over hem vertellen in de kring. Dat vonden we reuzeleuk!!

Ook aan de knutseltafel werkten we nog aan ons cadeau voor papa. We maakten een mooie kaart en een mooie foto. De kaart versierden we zelf met hartjes en sterretjes. Onze papa zien we immers heel graag en hij onze nummer 1!
Op dinsdag was het immers zover!! Het was papa's grote dag en we mochten onze cadeautjes mee naar huis nemen. Wat waren we zo fier als een gieter. We oefenden ons liedje ook nog een keertje. Wat konden we het goed!!

Aan alle lieve papa's nog een FIJNE VADERDAG gewenst!!

Er stond die dag ook plots een paashaas in onze klas."Wat komt die in ons klasje doen?" vroegen we ons af. Toen zagen we een mandje staan waar het boekje 'Piep het is Pasen' in zat.
Juf las het boekje voor:
Lang geleden leefde er een man die Jezus heette en met Pasen vieren we dat Jezus nog steeds leeft. Het wordt dan ook lente, er komen blaadjes aan de bomen, bloemen uit de grond en de dieren krijgen kleintjes. Op school maakt iedereen paaswerkjes. En de paashaas? Die moet na de winter aan het werk. Hij haalt eieren uit het kippenhok en beschildert ze in vrolijke kleuren. Op paasochtend verstopt hij de eieren overal, zodat de kinderen ze kunnen zoeken. Daarna mag de paashaas weer gaan slapen. Tot volgend jaar!

Omdat we zelf ook graag paashaasjes wilden zijn, gingen we aan de slag met onze verfborstels om konijnenoren te maken. Op het einde van de week mochten ze mee naar huis.
Op woensdag vierden we de verjaardag van Janne. Ze mocht die dag al 4 kaarsjes uitblazen. Wat worden ze toch groot.  HIP HIP HOERA!!!

Een mooie paasboom kon natuurlijk ook niet ontbreken. Op donderdag gingen we aan de slag en met een liedje mochten we allemaal een eitje in de boom hangen.
"Zoek maar in het zakje, lip lip lood. Heb je het al gevonden, het ei is rood!" We moesten dus goed zoeken of we het juiste eitje vonden.
Wat hebben we een prachtige paasboom gemaakt!!

Aan de knutseltafel begonnen we aan onze paaskonijnen. Wat hebben we hier al hard aan gewerkt deze week.
Een weekendje laten drogen en volgende week schilderen en afwerken.

Op vrijdag had de paashaas weer iets meegebracht. Dit keer was het iets lekkers. Het waren eieren van chocolade. Een wit ei, een melkchocolade ei, een fondant ei. Iedereen wilde wel eens proeven van de eieren dus brak juf ze in stukken. De kleuters aten van alle drie de eieren maar al snel kon je wel horen welke ze de lekkerste vonden. 

Axl bracht een leuk boekje mee naar de klas: "Anna en de paashaas!". Juf las het voor: Vandaag is het Pasen.  Anna en haar broertje Lars zijn al vroeg wakker. Samen gaan ze paaseitjes zoeken.  Waar zou de paashaas de eitjes verstopt hebben? Al snel vinden ze een heleboel chocolade-eitjes. En wat is het moeilijk om daar af te blijven ...

In de namiddag keken we nog met alle kleuters samen naar een poppenkast verhaal over "Het mooiste ei van de wereld. 
Het boek gaat over 3 kippen die hele dagen ruzie maken over wie de mooiste is. Ze besluiten het aan de koning te vragen. Die vertelt hen dat schoonheid vanbinnen zit, dus moeten ze een ei leggen om dat te bewijzen. Wie het mooiste ei legt, mag in het kasteel van de koning komen wonen.

De kleuters vonden het in ieder geval heel spannend. 

En zo zat de paaspret er voor deze week op. Volgende week nog meer paaspret, want dan komt juf Marijke weer naar onze klas. Zij zal leuke activiteiten komen doen met onze lieve kleuters. 

Geniet nog van het weekend en tot maandag.

1 opmerking: