zondag 9 juni 2013

Thema: "Met juf Marijke naar de boerderij!" (deel 1 thema boerderij)

Vorige week kwam juf Marijke weer op bezoek in ons klasje. Ze kwam heel wat leuks doen met ons. Wat hadden we plezier, kijk maar mee.
Op maandag was onze boekenhoek plots veranderd in een strohoek waar we naar hartelust konden spelen. We werden echte boeren met een hark.


In onze kring werd er ook heel hard gewerkt. Als echte boeren gingen we aan de slag om de uier van een koe te melken. Moeilijk zeg, maar reuzeleuk. Sorry aan de mama's en papa's voor de vuile kleren, hopelijk hebben jullie alles er toch nog goed uitgekregen.

Op dinsdag gingen we knutselen. We maakten oren van een konijn of van een varkentje, dat mochten we zelf kiezen. Goed kijken welke kleur, scheuren nog wat oefenen en dan opkleven.

Ook konden we in kleine groepjes naar een  vertelplaat komen kijken en vertellen.

Op woensdag gingen we turnen met juf Marijke, wat vonden we dat fijn. Nadien in de klas keken we naar Janne haar dvd over de boerderij.

Op donderdag konden we eendjes komen vissen in de kring. Best leuk en wat konden we dat al goed.

Voor we naar huis gingen, trokken we nog op dierenjacht. Met onze laarzen en rugzakken aan trokken we naar de boerderij. Onderweg kwamen we heel wat dieren tegen. We maakten de geluiden van de dieren en probeerden ze uit te beelden. Wat een leuke afsluiter van de dag!

Op vrijdag kregen we hoog bezoek. Er kwamen immers cavia's naar onze klas. Wat waren we benieuwd, enkele kleuters kenden het diertje al, anderen nog niet. We mochten ze eens aaien en van een lekkere wortel laten smullen.

Dank u juf Marijke voor de leuke week. We duimen allemaal nog mee voor jou examens.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten