zondag 9 juni 2013

Thema "Met Jules naar de boerderij!" (deel 2 thema boerderij)

De voorbije week werd er heel wat geloeid, gekakeld, gemekkerd, gekwaakt, geblaat, gehinnikt,... in onze klas. We leerden immers over alle dieren die op de boerderij woonden.

Op maandag trokken we eerst en vooral al naar de turnzaal voor het muzisch uurtje. Het nieuwe axendiertje werd er voorgesteld en we vierden de jarigen van de voorbije maand.

Op dinsdag stond er plots een koe in onze klas, geen echte natuurlijk, maar wel eentje van hout. We bekeken de koe aandachtig en benoemden de verschillende onderdelen. De horens, de oren, de staart, 4 poten, de uier,.. We bekeken de kleur, voedsel, huis van de koe en nog veel meer. We bespraken ook wat er nu uit die uier komt. Enkele kleuters wisten al te vertellen dat er melk uitkwam. Uiteraard konden we dan niet anders dan een beetje van deze lekkere melk te proeven. Mmmmm...
En wat krijgen we als we melk drinken... een MELKSNORRETJE!! Wat hebben we gelachen.

Tijdens het spelen konden we uiteraard ook de koe die in de klas stond komen melken als een echte boer of boerin. Aan de andere tafel konden we naar hartelusst spelen met de boerderijhuizen, dieren en tractors. Leuk!!!  Er werd heel wat gespeeld en gemolken deze week.

Aan de knutseltafel werd er ook heel hard gewerkt om een koe te maken. Niet zomaar een koe, een mooie spaarpot-koe. Wel hard werken hoor.

We speelden ook nog buiten, want het zonnetje is eindelijk gearriveerd. En daar profiteren we van hoor.

Op woensdag gingen we turnen met meester Christophe. Nadien konden we in de klas nog spelen. Uiteraard konden we nog spelen met de koe en de boerderijhuizen, maar nu konden we ook het hoefijzer spel spelen en vissen vangen. Ook konden we boekjes over de boerderij lezen in onze boekenhoek.

Op donderdag kwam de schoolfotograaf. We zagen er dus allemaal heel mooi uit. Nu nog afwachten op de mooie foto! In de namiddag trokken we samen met de kleuters van meester Koen naar de boerderij. Daar zagen we nog meer cavia's maar ook geitjes, paarden en kippen. We mochten zelfs in het hok van de geitjes om lekker brood te geven. Wat waren we flink en sommigen zelfs niet bang.

Op vrijdag bekeken we onze moestuin en tomatenboom nog een keertje. Er groeiden al tomaatjes aan, maar deze waren jammer genoeg nog niet klaar om te oogsten. Onze sla zag er zeker klaar uit dus knipten we de blaadjes af. Ook de peterselie was heel goed gegroeid. Juf bracht ook nog tomaatjes mee naar de klas dus konden we deze toch eens proeven. Ook de sla en de peterselie konden we proeven. Niet iedereen vond het even lekker. :)

We speelden ook  nog in onze klas en onze boerderijhoek. En aan de knutseltafel maakten we een varkentje dat heel goed had gespeeld in de modder.

Met juf Anke gaven we een schaapje zijn wollen vacht nog terug. We speelden nog in alle hoeken en in de namiddag speelden we buiten. Het zonnetje scheen. Ook mochten we bij juf Anke aan de tafel een mooie bloem komen maken.

Wat een drukke, maar superleuke week vol boerderijplezier!!
Hopelijk hebben jullie ook allemaal genoten van het mooie zonnige weekend en zijn jullie weer klaar om morgen naar de klas te komen. :)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten