dinsdag 18 juni 2013

Thema: "Water en zand!"

De voorbije week leerden we al heel wat over de zee. Welke dieren zwemmen er allemaal in de zee? Heel wat kleuters konden al een goed antwoord geven. Zo zijn er wel heel wat natuurlijk.

Op maandag bouwden we onze klas ook een beetje om tot een zee. We scheurden crêpe-papieren slingers om in onze klas te hangen. Zo woonden we net een beetje in de zee. Samen met juf Anke kleurden we visjes die we daarna mochten uitprikken om in onze zee te hangen.

We vierden die dag ook de verjaardag van Romani. Hij wordt in de vakantie 4 jaar!! BRAVO!!
Dank u mama en papa voor het leuke feest en de lekkere cake!! 
HIP HIP HOERA voor ROMANI!!

We bekeken ook nog de praatplaat van Jules over de zee. We zochten naar de verschillende figuren en vonden ze allemaal!! Joepiie!

Op dinsdag werkten we aan ons puzzeldiploma. We puzzelden erop los. Wat kunnen we dat ook al ongelofelijk goed!! Knap lieve vrienden. 

Juf Anke bracht nog een leuk vissenvang spel mee waar we ook nog mee konden spelen. Wat leuk!!

Op woensdag was juf Jolien jarig!! We vierden feest met cake!! Mmm lekker!! :)
We lazen het verhaaltje van de mooiste vis van de zee.
Nadien schilderden we allemaal onze eigen mooiste vis. Nadien moet onze vis natuurlijk nog prachtige schubben krijgen 

Op donderdag vonden we schelpen en een schelpen spel in de klas. We telden alle schelpen in de emmers met zand. Nadien legden we evenveel schelpen in de emmer als we konden tellen. Wat ging dat goed. Ook de kleuren herhaalden we nog een keertje. 
Nadien konden we aan de tafel nog verder oefenen. 

We kleurden ook nog tekeningen over de zee.

Op vrijdag vierden we de verjaardag van Ilias. Hij wordt in de vakantie ook 4 jaar!! HIPPERDEPIP HOERA!!! PROFICIAT dikke vriend!! 

We gaven onze vis ook nog mooie schubben, net zoals in het verhaal van de mooiste vis. Juf had de vissen al opgevuld met krantenpapier. 

Juf Anke bracht nog een leuk liedje van Samson en Gert mee. "We springen in de zee!" We dansten hier naar hartenlust op!! Wat leuk, maar zo vermoeiend! :)
Hieronder de link naar het liedje:Onze visjes werden opgehangen en zo werd onze klas al mooi versierd in het thema water!

Ook onze koeien-spaarpotjes mochten we mee naar huis nemen. Goed sparen! :)

En onze Jules is helemaal klaar om op vakantie te vertrekken binnen twee weken. :) Volgende week meer water, strand, zomer en vakantiepret!! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten