zondag 8 september 2013

We zijn er weer!! Welkom in onze klas!

Dag school,
dag klas van mij,
dag tafeltjes en stoeltjes
dag juf!
Dag ventje in onze kring,
kom er maar bij,
dag vriendjes van mij
Dag Jules

Met een nieuwe klas en nieuw speelgoed kon de eerste schoolweek weer van start gaan. 
Bouwhoek, huishoek, boekenhoek, knutselhoek, kring,.. alles staat klaar om nieuwe deugenieten te ontvangen. 
Dan was het zover! Op maandag stapten 16 nieuwe vriendjes ons klasje binnen, de ene al wat vrolijker dan de andere.  Alle kleuters vonden al snel hun plekje in de klas en hun traantjes werden al snel gedroogd. Samen zullen we zeker en vast nog heel wat pret beleven!
Maandag mochten we vooral heel veel spelen, de klas en de hoeken ontdekken, wennen aan elkaar en de juf. Wauw... zoveel speelgoed!!!  
We leerden al enkele dagrituelen: Jules wakker maken met het liedje, de aanwezigheidsknuffels met onze stempels zoeken,...
Op dinsdag mochten we een luchtballon schilderen. In onze kring hangt immers ook een luchtballon waarin al onze aanwezigheidsknuffels iedere dag mogen meevliegen. Allemaal mochten we onze eigen luchtballon versieren en onze stempel in het mandje zetten. Wat konden we dat al goed. En schilderen met onze vingers is natuurlijk altijd heel plezant! 
Uiteraard mochten we ook nog in de verschillende hoeken spelen. 
In de namiddag konden we nog buiten spelen met het mooie weer. Dit vonden we ook heel fijn. Samen in de zandbak, fietsen,...
Woensdag was het fruitdag. We deden een waarneming van enkele stukken fruit nl. appel, appelsien, aardbei. Nadien mochten we een stuk fruit kiezen en deze met de juiste kleur versieren. Wat konden we dat al goed!!
We konden voor de speeltijd ook even lekker smullen van onze stukjes fruit die we meebrachten naar school. Mmmm.. wat lekker!!! :)
Na de speeltijd mochten we nog gaan turnen met meester Christophe!! Geweldig vonden we dat, en wat waren we super flink!!
Ook donderdag kwamen we weer even blij naar school. We verzamelden in de kring voor ons onthaal, Jules wakker maken, knuffeltjes in de luchtballon leggen, flink zitten in de kring. Wat konden we dat al goed!!
We gingen weer aan de slag in onze knutselhoek. We maakten een nieuwe schooltas.  Na een waarneming van de schooltas wisten we wat er allemaal in de schooltas moest en konden we aan de slag. 
Eerst de schooltas mooi versieren in een kleur die we zelf kozen.
Terwijl onze lieve kleuters knutselden konden andere kleuters nog spelen in de verschillende hoeken tot ze aan de beurt waren. 
Op vrijdag herhaalden we nog een keertje wat er allemaal in onze boekentas hoort. We vonden een koekje, appel en drankje er zeker inpassen. We kleefden de prentjes in onze zelfgemaakte schooltassen. 
Juf werkte ze af. Enkele resultaten zijn al te bewonderen in onze klas. :)
We speelden nog heel wat in de klas en mochten nog een keertje op de wei spelen.
Na een vermoeiende week konden we helemaal uitgeteld naar huis !
Prettig weekend lieve kleuters en tot maandag!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten