zondag 15 september 2013

Thema: Dikke vriendjes dat zijn wij!!

Vorige week was het een hele drukke dikke vrienden week. Er werden heel wat vriendschappen gesloten in onze klas.

Op maandag vertelde juf het verhaal 'Sorry':

Beer en konijn zijn de allerbeste vrienden. Ze wonen samen en vullen elkaar prima aan. Maar op een dag zien ze iets glimmen en glanzen in hun grasveld. Om de beurt kijken ze ernaar en zien ze zichzelf, waardoor ze ruzie beginnen maken en het glimmende ding scheuren. Ze gaan boos uit elkaar, ieder met een stukje. Boos gaan ze naar bed, maar al snel krijgen ze spijt. Ze zoeken elkaar weer op en geven elkaar hun stukje glimmend spul. maar wanneer ze samen zitten en naar de glimmende stukjes kijken, zien ze plots dat ze er samen opstaan. 

Ruzies komen uiteraard heel veel voor in een vriendschap. Sorry zeggen is daarom vaak wel nodig en het maakt een vriendschap ook sterker.

Rond dit boek maakten we ook nog een leuk knutselwerkje.
We kleefden een stukje van zo'n glimmend ding, gaven een stukje aan beer en een stukje aan konijn. Nadien mochten we konijn en beer nog een mooie kleur geven.

Op dinsdag mochten we vertellen wie onze dikke vrienden waren in de klas. Al snel werden alle kleuters genoemd. Aan de knutseltafel mochten we onszelf en twee dikke vrienden versieren (op papier). Wat ging dat goed. De resultaten zijn geweldig!!
Prachtige resultaten!! 


In de namiddag mochten we voor het eerst kiezen waar we speelden. We mochten kiezen tussen de klas van juf Jolien of de klas van Meester Koen. Wat vonden we het leuk om met de kleuters van Meester Koen te spelen.


Op woensdag werkten we onze vriendenwerkjes nog af en mochten we gaan turnen met meester Christophe.
We leerden ook nog het vrolijke vrienden lied.
Vrolijke, vrolijke vrienden,
vrolijke vrienden dat zijn wij. 
Vrolijke, vrolijke vrienden,
vrolijke vriend dat zijn wij!! 

Op donderdag mochten we weer schilderen. Niet zomaar schilderen, maar wel mekaars handen schilderen. "Maar dat mag toch niet juf Jolien??" "Normaal niet, maar voor 1 keertje kan dit geen kwaad!"
Samen werken is dus de boodschap!! En ik moet zeggen, dat verliep zeer goed!!

In de namiddag kwamen de kleuters van juf Nina in onze klas spelen. Dit vonden we ook zeer fijn.
Vrijdag tekenden we nog een mooi mannetje voor ons IK-groeiboekje.

In de namiddag was het plots heel stil in onze klas. Juf had de plasticine klaargezet en daar wilde iedereen wel graag mee spelen dus zetten we wat extra stoelen bij zodat iedereen rond de lange tafel kon meespelen!
SAMEN SPELEN.... SAMEN DELEN!!!

Het was weer een geweldige week. Volgende week starten we met ons STOP-Project!!!

Geniet nog van het weekend en tot maandag lieve kapoenen!!

Nog even een foto van onze afgewerkte boekentasjes

Geen opmerkingen:

Een reactie posten