zaterdag 28 september 2013

Thema: "Wij zijn echte superhelden!!"

Naar aanleiding van ons jaarthema HELDEN, hebben we ook in de klas gewerkt rond helden en superhelden.

Op maandag was superheld Laurent jarig. Hij werd 3 jaar! Hip hip hoera voor onze dikke vriend!!
De taart stond al klaar om 3 kaarsjes uit te blazen.

 Na het vieren zijn we meteen gestart met het knutselen van onze superheldjes. Iedereen mocht kiezen hoe zijn superheld er zou uitzien. Wat hebben we hard gewerkt.

In de namiddag was het weer wisseldag en mochten we weer kiezen waar we kwamen spelen. Bijna iedereen koos meester Koen. En bijna alle kleuters van meester Koen, kozen voor ons klasje. :)

Op dinsdag bekeken we het verhaal van 'Kikker is een held.'
Het had al dagen geregend. De rivier was buiten zijn oevers getreden. Kikker, Varkentje en Eend logeren bij Haas, want het huis van Haas was het enigste huis dat nog droog stond. Toen raakte het eten op. Kikker was de beste zwemmer en besloot hulp te gaan halen ondanks de sterke stroming.

Na het verhaal vertelden wij hoe we helden konden zijn in ons klasje. We zijn bv. helden als we goed kunnen opruimen, als we zelf onze jas al kunnen aandoen, als we samen kunnen spelen,... .
We letten er tijdens het spelen dan ook op dat we echte helden zijn.

Nadien werkten we nog verder aan onze superhelden. Ze kregen een mooi versierd heldenpak.

Op woensdag vertelde juf het verhaal 'Superbeesje is al onderweg'
Van overal ter wereld stromen de hulpoproepen binnen bij Superbeesje. Een olifant zit vast in de Afrikaanse modder, een hond die boven een afgrond bengelt in de Grand Canyon, een kameel die droog staat in de Sahara, een slang die in de knoop zit in het Amazonewoud,.. Allemaal doen ze beroep op de superheld. Gelukkig heeft die een heleboel supermegakrachtige turbomiddelen om al deze dieren te redden. 


Nadien mochten we aan de knutseltafel een superbeesje komen schilderen.

Tijdens het drankmoment keken we nog naar het verhaal 'Kikker is bang':
Het was avond en kikker was bang. Overal hoorde hij vreemde geluiden en bij Eend thuis was het ook al niet pluis. Samen besloten ze door het bos om naar Varkentje te rennen, die was voor niets bang..


We gingen ook nog turnen met meester Christophe.

Een held zonder heldencape, is natuurlijk geen echte held. Donderdag gingen we aan de slag om onze mooie heldencape te versieren.

In de namiddag trokken we met alle leerlingen van heel de school naar het voetbalveld voor de 'Schooljogging'. Samen gingen we lopen voor kilometers voor onze school.

Op vrijdag was het dan SUPERHELDENFEEST in onze klas. We mochten die dag verkleed naar school komen. Onze klas stroomde vol Mega Mindy's, een spiderman en batman,... Wat waren jullie prachtig verkleed. Wie niets bijhad kon zijn zelfgemaakte superheldencape dragen.
En bij juf konden we ons nog mooi laten schminken zodat we net echte superhelden waren. Ook smulden we van lekkere superminipizza's die de kleuters van meester Koen voor ons maakten. Superlekker!!

Onze superheldjes!!!

Superheldjes van meester Koen!!
Onze zelfgemaakte superheldjes!!


Nu we echte superhelden zijn, kunnen we ons voorbereiden op ons nieuwe thema volgende week:

LANG LEVE DE HERFST!! 

Wie nog graag wil rijden voor onze hefstwandeling maandagmorgen is zeker nog welkom!!

Geniet van het weekend en tot maandag voor meer avonturen.
Juf Jolien

Geen opmerkingen:

Een reactie posten