zondag 3 maart 2013

Thema: "De wereld van de dinosaurussen!" (Deel 2)

Ook deze week leerden we nog wat meer over "De wereld van de dinosaurussen!'
Maar op maandag vierden we eerst de verjaardag van Ardan! Onze lieve vriend werd immers al 4 jaar!! HIP HIP HOERAAA!!!!

Aan de knutseltafel beschilderden we onze dinosauruseieren. We lieten ze drogen zodat we er daarna nog mee konden spelen.

Op dinsdag deden we voor het eerst schrijfdans. Schrijfdans over de vulkaan, want waar de dino's leefden, waren ook vulkanen. We bekeken eerst heel wat prenten van verschillende vulkanen.
In de kring mochten we de bewegingen dansen op muziek. Wat leuk!! Daarna deed juf voor wat we moesten doen en zo konden we zelf aan de slag.
En wat konden we dat GOED!!!!
 
 
 


Na flink op te ruimen mochten we nog even een boekje lezen in de kring. Juf had immers nieuwe boekjes klaargezet!!

Na de boterhammen gingen we voor het eerst naar het toneel. Onze lieve mama's, papa's, oma's, vake's of moeke's brachten ons naar 'Het Bruggeske' waar het toneel plaats vond. Wat vonden we dit spannend! 'Wat zou er gaan gebeuren? Wat gaat er te zien zijn?' We wisten alvast dat het toneel 'MuurtjeMuurtje' heette en dat het dus over muurtjes zou gaan! We kregen eerst een boeiende voorstelling, daarna mochten we het zelf proberen. Wat waren we flink!!
Dank je wel aan alle lieve chauffeurs!!

 
 Op woensdag stond er plots een echte vulkaan in onze klas! Wauuw!! Maar de vulkaan was verdrietig en eenzaam. Ze had geen mooie kleurtjes en daarom geen vriendjes die met haar wilden spelen. Wij vonden dat niet leuk, dus daarom gaven we haar snel een mooie kleur.
 
Ook maakten we vulkaantjes van klei. Het kneden en bewerken van klei oefent de (fijn)motorische ontwikkeling van de kleuters. Het drukken, duwen en kneden van de klei levert een bijdrage aan de ontwikkeling van de spierzintuigen.
De resultaten waren prachtig. Nadien hebben we ze nog lava gegeven met oranje verf.
We turnden ook nog met meester Christophe. Wat vonden we dat weer fijn.

Op donderdag maakte we een dino in een steen, een fossiel heet dit met een moeilijk woord.
Juf deed het voor in de kring, daarna mochten we zelf aan de slag. We deden zand in een halve eierdoos, drukten er een dino in en juf deed er gips in.
Even een nachtje laten drogen...

We mochten uiteraard ook nog met ons zelfgemaakte landschap van de dino's spelen. Nu de vulkaan en de eieren erbij waren, was het extra leuk.

Ook het opgraven van dinosaurussen en skeletten in onze zandbak was een groot succes.

Vrijdag bekeken we onze fossielen terug. 'Juf, het gips is al droog!' We haalden in de kring onze gipssteen uit het zand, even afborstelen en onze dino kwam te voorschijn. 'Juf, dat is mooi!! Ik zie een dino!!' We gingen aan het werk als echte archeologen. Heel voorzichtig moesten we ze borstelen.

Ook juf Anke, kwam ons weer helpen op vrijdag. Ze had vanalles meegebracht om weer leuke dingen met ons te doen!! Met cola en mentos probeerden we de vulkaan te laten uitkomen. De foto's zijn niet echt spectaculair, maar in het echt was het veel beter. Kort, maar krachtig!


Ze had ook een dino vriendje meegebracht. Dino kon ook toveren en wilde het ons wel leren. Vol spanning kreeg iedereen een toverstok. Even de juiste spreuk leren en we konden eraan beginnen.
 We nemen ROOD, we nemen GEEL...
Hocus pocus pengen, ik kan heet goed mengen. 
Hocus pocus panje, rood en geel wordt nu ORANJE! 
WAUUW!! Wat vonden we dat gek! We konden echt toveren!

We hadden nu een nieuwe kleur getoverd. Natuurlijk mochten we hier ook iets mee doen. En ja hoor.. we mochten met onze toverkleur gaan SCHILDEREN! Wat leuk!!
'Juf, het ei is uitgekomen!!' Er kwam een mooie dino uit, maar juf is vergeten een foto te nemen. :) Je kan de dino altijd komen bewonderen in ons klasje.

Na flink op te ruimen verdienden we nog een dino-koekje en konden we uitgeput naar huis vertrekken.
En uitgeput dat waren we zeker...

Geniet van jullie weekend lieve patatjes.
Dikke dinoknuffel en tot maandag!

Volgende week: Thema KLEUREN


Geen opmerkingen:

Een reactie posten