vrijdag 1 februari 2013

Thema: "Het is feest!! Het is CARNAVAL!!" (deel 1)

Het was een week boordevol gek doen, snoeten trekken, verkleden, ons laten schminken.. We leren dan ook over het thema CARNAVAL en dan mag je natuurlijk eens heel gek doen.

Op maandag stond er plots een grote kist in onze klas. Van wie zou die nu zijn en wat zou er inzitten? We deden ze heel voorzichtig open en vonden allemaal hele gekke kledingstukken.We deden een speelse waarneming en bekeken zorgvuldig alle spulletjes uit de grote koffer. Sommige waren van een grappige clown, anderen van een lelijke heksemie of van een mooie prinses. We besloten om een verkleedhoek te maken zodat we alles konden passen. Kijk maar eens hoe leuk we dat vonden!

In onze knutselhoek stond iets vreemds... het was een SCHILDERSEZEL. Hierop mochten we clowntje zijn gekke krulletjes teruggeven. Clowntje was immers heel verdrietig want de boze heks had zijn mooie krulletjes weggetoverd. Maar de kindjes wilden clowntje wel graag helpen.

Daarna gaven we hem nog een rode neus, want clowntjes hebben nu eenmaal een rode neus!

Tijdens ons kringmoment kwamen er 2 clowntjes op bezoek. Clowntje Ferdinant en Clowntje Carolien. Ze kwamen uit clowntjesland om ons iets te leren. Clowntjes doen heel graag neuze-neuze-neuze, en ook wij vonden dat best reuze...

Op dinsdag schilderden we BUMBA op onze schildersezels. Bumba is ook een clowntje. We keken eerst heel goed welke kleuren we nodig hadden en probeerden hem dan zo juist mogelijk te schilderen. De resulaten zijn prachtig!!

We speelden nog een leuk spelletje waarbij we op muziek een hoed mochten doorgeven. Wanneer de muziek stopte, mocht de kleuter die de hoed vast had hem opzetten en een gekke dans doen, de andere kleuters moesten nadoen. Iedereen moest hierbij heel hard lachen.


Op woensdag gingen we eerst een uurtje turnen met meester Christophe. Wat was dat weer fijn. Meester Christophe zijn tas was verdwenen, gelukkig konden de kindjes hem uit de nood helpen. Terug in de klas las juf een boekje voor 'Jules viert carnaval!":

Het is carnaval op school. Jules gaat verkleed als nar, zijn zus als prinses. Maar de narrenkap ligt niet in de verkleedkoffer...

We speelden nog een beetje, maar zo was ons halve dagje toch snel weer voorbij.

Op donderdag gingen we weer aan de slag in onze knutselhoek. Vandaag mochten we een carnavalsstoet versieren met echte confetti en serpentines. We mochten onze slinger zelf uitblazen, wat voor sommigen toch nog moeilijk was.


Er werden deze week ook al een aantal kleuters geschminkt. Sommige wilden graag een leeuw worden, anderen een prinses of een clown. Kijk maar hoe mooi ze allemaal waren.

Vrijdag was het geen school. JOEPIE!! Geniet maar met volle teugen van jullie verlengd weekend!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten