zondag 27 januari 2013

Thema : "Mmm... lekker fruit!!'

Deze week werkten we in de klas rond het thema "Mmm... lekker fruit!!" We bekeken allerlei lekker fruit dat Jules voor ons meebracht. Een lekker stukje fruit is immers een prima tussendoortje.

Op maandag had Jules lekkere appeltjes meegebracht. Groene en rode!!
We deden een speelse waarneming rond de appel. We keken naar de kleur, naar de vorm, naar het steeltje, naar het kroontje en het klokhuis waar de pitjes in wonen. Natuurlijk proefden we er ook van.
We leerden er ook een versje bij:
Appeltje geel, ik laat je heel,
appeltje groen, ik geef je een zoen.
Appeltje rood, sapperloot,
hap en hop, ik eet je op!


We leerden ook nog een liedje:
In iedere kleine appel,
daar lijkt het wel een huis
want daarin zijn vier kamertjes,
precies als bij ons thuis.

In ieder hokje wonen,
vier pitjes zwart en klein,
die liggen daar te dromen,
van licht en zonneschijn.


Aan de knutseltafel mochten we iets geks doen met de appels. In plaats van ze op te eten, mochten we daar nu mee stempelen. Wat vonden we dat leuk!!


Dinsdag stond de peer centraal. Jules bracht peren mee naar de klas en ook deze bespraken we grondig. We bekeken ze vanbinnen en vanbuiten. 
Daarna mochten we een peer schilderen aan de hand van een versje.

Meneertje Peertje is zo wit...


 Ik schilder geel, ik schilder groen, vouwen, wrijven..


Meneertje Peertje opendoen!!


Op donderdag en vrijdag kwam juf Marijke (stagiaire) weer naar onze klas. Ze bracht allerlei activiteiten mee die ze met ons wilde doen. Leuk!!
Zo speelde ze met ons een wiskundig spel. Geertje Lieveheersbeestje kwam eens kijken of wij de kleuren al wel goed kenden.

Wat konden we dat al goed! 

Ook deden we een bewegingsspel. Elk stuk fruit kreeg een bepaalde beweging. Wanneer de juf een stuk fruit aanduidde, moesten wij de juiste beweging erbij doen! Uiteraard op leuke dansmuziek en dansen dat doen we graag hoor!!


Op vrijdag kwam ook juf Anke (stagiaire kinderverzorging) naar onze klas. Ze had bij oma in de tuin groenten geplukt. Oma maakt met al die groenten lekkere soep. Aan de hand van een verhaaltje van oma, wisten nu ook wij hoe we lekkere soep moesten maken. 

 
We gingen aan de slag, maar welke soep zouden we gaan maken? We waren heel erg benieuwd.

We rolden gehaktbolletjes.

 Wat konden we dat al goed!!

We sneden groentjes.

We zijn net echte koks!

 De balletjes koken, de soep nog even mixen en klaar.. lekkere TOMATENSOEP met balletjes.

 Uiteraard mochten we hier ook van proeven. Jorbe ging meester Koen nog uitnodigen, wat was het gezellig in onze klas, maar vooral heel stil! Ik denk dat de kindjes het allemaal heel lekker vonden! Dank u juf Anke! Leuke afsluiter, van een leuke fruitige week.


2 opmerkingen:

  1. Leuke week precies. Na de foto's van het perenwerkje te zien, snap ik nu waarom Eléya dit weekend haar schilderij dat ze hier gemaakt had, moest dichtvouwen en weer opendoen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. juf Marina (1ste leerjaar)30 januari 2013 om 19:43

    AHA .... nu weet ik waar die lekkere geuren vandaan kwamen ! Had ik dat geweten ; dan had ik de gang wel even overgestoken :-)

    BeantwoordenVerwijderen