zaterdag 19 januari 2013

Thema: "Brr...het is koud!"

Thema "Brr.. het is koud", is het thema waar we de voorbije week rond gewerkt hebben in onze klas. En ja hoor, het was deze week ook echt héél koud! Daarom besloten we op maandag om onze Jules ook maar heel warm aan te kleden. We gaven hem een warme broek, jas, sjaal, muts en sneeuwlaarzen.
Aan de knutseltafel gingen we ook aan de slag om Jules een sjaal, muts en wanten te geven, zodat hij het lekker warm heeft.
Dinsdag zag plots alles wit. Het had gesneeuwd. Onze speelplaats en tuin zagen helemaal wit. Vele kleuters hadden een slee meegebracht. Wat hadden we dolle pret!
Omdat de vogeltjes buiten honger hebben, maakten we in onze klas iets lekkers waar ze van konden smullen. We smolten een stuk frietvet en goten dit bij de lekkere zaadjes in ons bordje. Een nachtje laten verharden en klaar!! Wat zullen die lieve vogeltjes hier van genieten!

Op woensdag speelden we een memoryspel rond dieren in de winter. Jules is immers een echte dierenvriend. Hij geeft de vogeltjes lekkere zaadjes, aait een hert, praat met een mol en knuffelt een konijn! We bekeken eerst grondig alle prenten.
 
 Wat konden we dat goed!!

Op donderdag keken we samen met de kleuters van meester Koen naar een TIK TAK voorstelling rond winter! Wat was dat leuk!! 

"Juf, ik wil een sneeuwman maken in de klas!" vroeg Mats. We keken daarom eerst eens wat er gebeurde met sneeuw in ons klasje. Die smolt natuurlijk. Maar juf had een leuk idee om toch een sneeuwman te kunnen maken in de klas. Kijk maar mee!!

 
 
 Mmmm.. wat lekker allemaal!!!
 Op vrijdag namen we onze lekkere sneeuwmannen mee naar huis. Hopelijk mochten mama en papa ook eens proeven? :)

En zo was ons koude weekje weer heel snel voorbij!!

4 opmerkingen:

 1. Wat leuk, ik wou dat ik nog een kleuter was !!
  mama van de juf

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat was echt een leuke week amai echt tof!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. En nu zie ik hier door de raam een vogeltje van 'de koek voor de vogel' eten... Eléya vindt het geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ziet er super leuk uit, knap gedaan Jolien!
  Is leuk voor de ouders om te kunnen volgen en Mats begint ineens volop te vertellen ;o)

  Mama van Mats

  BeantwoordenVerwijderen