zondag 19 februari 2017

Ridders, prinsessen, draken,...!

Dag allemaal,

De voorbije twee weken werkten we rond PRINSESSEN, PRINSEN, RIDDERS en KASTELEN. Ook DRAKEN kwamen aan bod tijdens ons thema.

Doorheen de hele week mochten we verkleed naar school komen. We vonden dit zo leuk dat juf iedere dag foto's moest nemen. :D
We begonnen de week met een muzisch uurtje en Kato die mocht vertellen over haar avonturen met Jules en Marie.Ook was MATTEO jarig. Dit moest natuurlijk gevierd worden. Hij koos een HAAIENKROON. HIEPERDEPIEP. We zongen en smulden van heerlijke cake. Dank u mama en papa!! :DOp dinsdag begonnen we met knutselen. Onze kleuters konden kiezen, in de uilenklas konden ze een prinsen of prinsessenkroon komen knutselen. In de egelklas een stoere ridderhelm.We speelden een spel waarbij een stoere ridder, op zijn paard, de prinses moest gaan zoeken.


Staf bracht een zeer leuk ridderboek mee. We waren erg geboeid door de vele geluiden.


Op donderdag knutselden we een enge draak. Een rode of een groene.


De draak werd een vuurspuwende draak.We leerden een ridderlied en ridderdans.
'Een stoere ridder met een zwaard, een mooi prinsesje op een paard. 
Dag meneer, dag mevrouw, mag ik deze dans van jou?'We sloten de eerste week af met een TIK TAK over ridders en prinsessen.In de tweede week was het VALENTIJN. Ook in onze klas deden we mee. Onze kleuters konden weer kiezen. In de egelklas maakten we een VALENTIJNSHOEDJE. In de uilenklas een roos in de vorm van een hartje. Ze konden ook beide maken. :)


Om Valentijn af te sluiten, kregen we allemaal nog hartjes op ons gezicht. :DMarie mocht nog even vertellen over haar avonturen met Jules en Marie.


En onze kunstwerken mochten mee naar huis. Joepie!! :DOp donderdag probeerden we eens iets moeilijker. We schilderden een kasteel! Bij sommigen lukte dit al zeer goed.We sloten deze leuke weken af met een ridderfeest. We konden een glittertattoo laten zetten, we aten cake, dansten en zongen. :)

Hieronder nog enkele sfeerbeeldjes:Meeste Koen vierde ook nog de verjaardag van LIZ! Joehoe!! Hieperdepiep 4jaar!!!! :)Volgende week maken we ons klaar voor het volgende feest CARNAVAL!! ALAAF ALAAF!!

Nog een dikke knuffel.
Juf Jolien
X


Geen opmerkingen:

Een reactie posten