woensdag 8 februari 2017

De knuffelkoningin door Juf Ilke en juf Yali (stagiaires)

Dag lieve mama's en papa's,

Juf Yali en juf Ilke kwamen weer eens op bezoek in onze klas. Dit keer brachten ze een leuk, gezellig boek mee waar we rond konden werken, 'DE KNUFFELKONINGIN'.
'De kleine prinses houdt heel erg van knuffelen, maar de koningin heeft nooit tijd voor haar. Dus gaat de prinses op zoek naar de knuffelkoningin. Ze ontmoet de koekjeskoningin, de poezenkoningin, de speelkoningin, de koningin van de nacht,.....Enkel de knuffelkoningin kan ze niet vinden. Ondertussen voelt de koningin zich eenzaam in het paleis. Ze mist haar meisje en wil haar zo graag knuffelen.'

Iedere dag vertelden de juffen een stukje van het verhaal en ontmoetten we een andere koningin. We speelden, knutselden iedere dag rond de verschillende koninginnen. Kijk maar mee.

De koekjeskoningin. Slagroom op de taart tellen, koekjes bakken, koekjes maken van plasticine,...De spelletjeskoningin. Vandaag speelden we heel wat verschillende spelletjes. LEUK!
De poezenkoningin. Poezen verzorgen, vacht van de poezen kleven.De bloemenkoningin. Schilderen met bladeren, spelen in de bloemenwinkel, bloembollen planten in de zandbak, bloemen knutselen.We knutselden ook een vliegtuig zoals in het boek. In het vliegtuit konden we de hele week spelen en ons verkleden. Dit vonden we reuzeleuk!We vierden ook nog de verjaardag van ELLA! Ze werd 4 jaar!! Hoera!! Ella koos voor een groene krokodillenkroon. :D Ze bracht voor ons lekkere K3- cakejes mee. Wat hebben we gesmuld. Dank u lieve meid, mama en papa! :)Om af te sluiten keken we nog naar een speciaal verhaal, een schimmenspel.


Deze week en volgende week werken we nog een beetje verder in het prinsessen thema. We leren over PRINSESSEN, PRINSEN, RIDDERS, DRAKEN! :) Wie hier thuis iets leuks over heeft, mag dit zeker mee naar de klas brengen. Verkleed komen mag zeker ook :D!!!

Nog een dikke zoen en knuffel!
x Juf Jolien

Geen opmerkingen:

Een reactie posten