maandag 20 januari 2014

Thema: "Licht en donker!!"

Twee weken in een donker klasje!! Een hele belevenis zowel voor de kleuters als voor de juf.
Genieten van elkaar, de gezelligheid en zoveel meer. Lees maar verder om te kijken wat we allemaal mochten beleven in ons klasje.

De eerste dagen hebben we nog even het licht in ons klasje aangelaten want we verwelkomden immers twee nieuwe kindjes!!! Ze hebben naar hartelust ons klasje en de vriendjes kunnen ontdekken.

Welkom lieve Emily!!
 Welkom lieve Seppe!!

In de donkere week schilderen we bij kaarslicht.. een hele belevenis!! :) We maakten een mooie ster met glitters, wat ging dat goed!


We aten deze weken ook onze boterhammetjes op bij kaarslicht!! Wat gezellig zeg in ons klasje!! En wat konden we nu goed stil zijn.

We kleurden ook nog een heel blad vol met prachtige kleuren. Dan verstopten we de mooie kleuren met zwarte verf en als alles goed droog was, mochten we met een priknaald de kleurtjes weer terug toveren. 


We maakten ook nog een maan-sterren-schilderij. We kleefden een maan en sterretjes van zilverpapier en schilderden een blauwe lucht.. alles samen: Prachtig resultaat! 

We luisterden ook naar een verhaaltje "Het nachtlampje van Jules!" 

Klik hier om naar het filmpje van het verhaal te kijken. 

Nadien moest ook onze Jules zijn pyjama aandoen. We zochten een geschikt bedje, een dekentje en enkele knuffels. Nog even een kusje geven en een slaapliedje zingen. 
Slaaplekker lieve Jules!!! Ssshhhttt......

Zo was ons eerste weekje alweer voorbij. 
De tweede week stond er plots een discolampje in onze klas!! Wat mooi!!! 


Juf bracht een leuk liedje mee "Een tocht door het donker!"
Klik hier voor het liedje. 
Iedereen kreeg een lichtje, sommigen brachten zelf lichtjes mee, we maakten het helemaal donker in onze klas... En dansen maar.. in een lange slang achter elkaar met de lichtjes in de lucht!! Wat leuk!!!!

Samen met de kleuters van meester Koen keken we nog naar een leuk schimmenspel over een hele gulzige bij!! Wat spannend! We keken ook nog naar TIK TAK over licht en donker!

De laatste dag vierden we feest om ons superleuke thema af te sluiten. 's Morgens begonnen we met de Fluo-fuif om onze verkeersweek af te sluiten. Met alle kinderen trokken we naar de turnzaal om te feesten!!

En in de namiddag hielden we met de kleuters van meester Koen een mega, toffe, geweldige, PYJAMAFUIF!!
We speelden spelletjes, dansten en aten lekkere chipjes, koekjes, spekjes,... ! Leuke afsluiter van twee gezellige, leuke weken!!
 Samen chipjes delen!! Samen spelen, samen DELEN!!!
 "Wel lekker he!! :) Mmmm... "
 Nadien even tot rust komen bij een aflevering van het 'Zandkasteel'!

Volgende week leren we over vormen!! 
Wie hier thuis leuke spelletjes, verhalen,... over heeft, mag deze zeker mee naar de klas brengen (voorzien van naam aub!!)! 

Dikke kussen !!
Juf Jolien


2 opmerkingen:

  1. Hallo Jolien, ziet er heel leuk uit. Hoe heb je dat gedaan "licht en donker" met tik tak?
    Alvast bedankt.
    Sophie (sophiecuylits@hotmail.com)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super leuke ideetjes op gedaan! Ben ook wel benieuwd naar die tik tak? Wat heb je juist allemaal gedaan?

    BeantwoordenVerwijderen