zaterdag 4 januari 2014

Kerst in onze klas!

Kerstboom in de klas, cadeautjes, kaarsjes, licht, kerstliederen,....
In het voorbije thema konden de kleuters genieten van de warmte en de gezelligheid die bij de kerstperiode horen. Het is een ideaal thema om een hechte band onder de kleuters te scheppen. We legden in dit thema dan ook de nadruk op 'samenhorigheid': gezellig rond de kerstboom zitten, liederen samen zingen,...

En bij de kerstperiode hoort natuurlijk ook een kerstboom. De kleuters konden helpen bij het zetten van de kerstboom en uiteraard ook het versieren. Ze hebben dat geweldig goed gedaan.
 Takken sorteren per kleurtje.
 Juf zette de boom in elkaar en wij mochten de takken open doen.
Samen de lichtjes erin hangen. Wat mooi!!
Nog een paar slingers en versieren maar!! 
 Het resultaat: Een prachtig versierde kerstboom!!
En met het licht uit... nog mooier!

Aan de knutseltafel mochten we de voorbije week onze eigen kerstboom maken. Eerst een rolletje schilderen en nadien een kerstboom uitprikken en versieren.
Het resultaat: Schitterende kerstbomen!

Ook Nellie vierde kerst de voorbije week. Ze bracht een hele doos kerstballen mee om onze boom nog mooier te versieren. "Hé... waar zijn de kerstballen nu gebleven?" Gelukkig konden de kleuters Nellie helpen en heel haar doos vol mooie gekleurde kerstballen kleven. 
 Resultaat:

We keken ook nog naar een TIK TAK voorstelling rond 'Kerst'.

'Rood, rood, ik vind geen rood, wie kan er een rode bal komen zoeken?' Juf bracht een leuk kerstboomspel mee, waarbij we de juiste kleur van kerstbal moesten zoeken en die in de boom hangen. 

We speelden ook nog een kleurenspel. Zoek bij de kerstbal, de juiste kerstboom. 

We maakten aan de knutseltafel ook nog een prachtig lichtpotje voor een kaarsje. 

En we vierden ook de verjaardag van Manou!! Manou werd 3 jaar!!
HIP HIP HOERA!!!! Drie dikke kussen!!
Uiteraard was het dan ook feest in onze klas. Manou bracht heerlijke cake en een drankje mee naar onze klas!! Mmmm.... Dank u lieve Manou, mama en papa!! We vonden het een geweldig feestje!

We sloten onze laatste week nog eens af met een groot feest. We vierden eerst samen in de kerk en daarna konden we heerlijk smullen van een feestmaal. Frietjes en balletjes!! Wat lekker!! Nadien hielden we samen met de kleuters van meester Koen een geweldig groot pakjesfeest in onze klas!! DOLLE PRET!!

Hopelijk hebben jullie in de vakantie ook nog lekker veel gevierd!! Geniet nog ten volle van de laatste dagen vakantie en dan zie ik jullie maandag weer!!!


Dikke kussen!! En vooral een super gelukkig 2014!! Met heel erg veel liefde, vreugde en vooral een goede gezondheid! 

Juf Jolien 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten