maandag 9 december 2013

Sint in onze klas!!

Bijna was het zover!! Sinterklaas zou bijna naar ons klasje komen, dus begonnen we de week met het maken van een Pietenmuts! Deze konden we dan opzetten als Sint naar onze klas komt.

Het was nadien ook nog tijd voor een klein muzisch uurtje, waar ook alle jarigen van de maand even in de bloemetjes gezet werden. HIP HIP HOERA!!  Ook stelden de kleuters van juf Annelies het nieuwe axendiertje van de maand voor: Bolletje de Poes.

Juf had onze stoomboot ook nog helemaal afgewerkt. Zo konden we hier nog de hele week naar hartelust in spelen. En wat was dat leuk!!

Naast onze Pietenmutsen schilderden we ook nog Mijters.

Juf Laurie kwam op woensdag ook nog even naar onze klas! Ze bracht een super leuk spel mee dat ze samen met ons in de kring speelde!! Wat waren we stil en aandachtig om het spel mee te spelen! In een doos zaten een aantal voorwerpen, die we goed bekeken en op de mat legden. 1 kleuter mocht even op de stoel gaan zitten met oren en ogen gesloten. Een andere kleuter mocht 1 van de voorwerpen wegnemen en verstoppen achter zijn rug. De kleuter op de stoel probeerde te raden welk voorwerp weg was!

Op woensdag speelde juf ook nog TIK TAK en turnden we met meester Christophe.

Op donderdag stond er plots een gekke zak in onze kring. Het was een zak van Zwarte Piet! Die was hij vast vergeten! We piepten alvast even en wat vonden we in de zak...
 ....heerlijk snoepgoed! En we mochten natuurlijk van alles eens een klein stukje proeven.
Nadien konden we nog verder snoepen want we maakten pepernootjes. En rollen maar!!!

Nadien lekker smullen! De pepernootjes die nog over waren (heel veel want we hadden er in totaal ong 250) gaf juf mee naar huis in een zakje, samen met het recept. Zo konden de mama's en papa's ook eens proeven.

Op vrijdag was het dan eindelijk zover!! Naar deze dag hadden we zo hard uitgekeken! SINTERKLAAS KWAM OP BEZOEK!!
In zijn prachtige sportwagen kwam hij onze school binnen gereden.. maar waar zijn alle zwarte pieten??

Meester Dirk bracht Sinterklaas naar zijn troon in de zaal terwijl wij snel onze jassen uitdeden en onze pietenmutsen of mijters opzetten en snel naar de zaal stapten.

Zwarte Piet kwam er al snel aan met de speelgoedzakken.. oei.. het was niet Zwarte Piet, maar Kleurenpiet! En hij had nog de verkeerde zakken meegebracht ook! En in 1 zak zat er wel iets heel geks..

Gelukkig waren er onze superhelden die konden helpen. Zij gingen snel op onderzoek en vonden al vlug de juiste Zwarte Pieten en zakken! Oef!! Wat waren de kinderen blij!

Nadien kwamen Sinterklaas, de Zwarte Pieten en Superhelden nog even in ons klasje! Sint keek in zijn grote boek of alle kleuters wel braaf waren geweest! Gelukkig wel!!
We kregen van Sint en Piet ook nog hele leuke cadeautjes! Dank je wel Sinterklaas en Zwarte Piet.

Wat was het weer een geweldige week in onze klas!! Deze week een nieuw thema: 
KERSTMIS!!!

Wie nog iets leuks rond kerst heeft, mag dit zeker en vast mee naar school brengen. Graag voorzien van naam als u het graag terug heeft. 

Dikke kussen aan mijn kapoenen! 
Juf Jolien 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten