maandag 2 december 2013

Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint ... (en ook Zwarte Piet!!)

De voorbije week hadden we weer dolle pret in ons klasje. We waren erg uitgelaten wanneer we hoorden dat we gingen werken rond Sint en Piet. Op maandag mochten we dan ook onze schoen meebrengen naar de klas. We herhaalden even wat er weer allemaal in onze schoen moest: wortel of raapje, pintje bier en zeker ook een tekening. Omdat Sinterklaas heel erg van tekeningen houdt maakten we allemaal een mooie tekening die we bundelden tot een boekje.


We maakten allemaal ook een aftelkalender. Zo kunnen we iedere dag aftellen en uitkijken naar de komst van de Sint.
 

We bekeken ook heel wat speelgoedboekjes en we mochten zelf speelgoed uitknippen en uitscheuren voor op onze brief van de Sint. Sommige kleuters hielpen mee aan de grote brief voor de klas, anderen maakten hun eigen brief waar juf daarna nog iets opschreef dat we zelf kozen.
 Heel aandachtig gaan we te werk, opzoek naar leuk speelgoed. :)

We maakten voor Sint en Piet een mooie tafel waar we al onze schoenen mochten klaarzetten. We zetten er de tekeningen en brieven bij en uiteraard al het lekkers voor Sint en Piet.

We versierden deze week ook ons klasje met vlaggen en slingers voor Sint en Piet.

Sinterklaas kwam ook al even onze brief halen en liet lekkere koekjes achter. En gekke piet zette heel ons klasje overhoop. Gelukkig waren daar lieve kindjes die ons klasje meteen weer begonnen op te ruimen!! Wat een voorbeeldige kleuters!! :)
Maar Zwarte Piet vergat zijn zak. We waren zo nieuwsgierig dat we maar eens een kijkje namen. En wat vonden we in de zak...geen stoute kindjes maar wel...
.... de kleren van Sinterklaas en Zwarte Piet. We besloten om ze maar even in de huishoek te leggen, tot Sint en Piet ze terug komen vragen. 

We puzzelden met Sinterklaaspuzzels en speelden als Piet in het ballenbad. We haalden er hele gekke pietenstreken uit.

 We smulden van heerlijke pepernoten.

Juf bracht nieuwe boekjes mee en las eruit voor. Wat vonden we dat leuk! Even genieten van de rust en luisteren naar een verhaal, naar weer een avontuur van Sint en Piet.
Er stond zelfs een Spiekpietje voor onze deur dus moesten we extra flink zijn. We gaven hem een goed plekje op de kast zodat hij alle kindjes goed in het oog kan houden. En 's nacht wanneer alle kinderen naar huis zijn en lekker in hun bedjes liggen, vliegt de spiekpiet op zijn vogel naar Sinterklaas om hem alles te vertellen. Hij vertelt over de brave kindjes, over de stoute kindjes, over de deugenieten.. Dus moesten we zeker extra braaf zijn.

We kleurden ook iedere dag een prentje op onze aftelkalender. En telden nog hoeveel keer we moesten slapen tot de komst van Sint en Piet.

We maakten ook een grote sinterklaas en speelden leuke spelletjes.
En natuurlijk kon een echte stoomboot niet ontbreken. Samen schilderden we heel de boot. Wat kunnen we goed samenwerken!!


 Resultaat van de Sint!
We genoten ook voor het eerst van een TIK TAK voorstelling! Wat een pret!

Tot slot trokken we deze week dan ook nog eindelijk onze foto's voor het sprookjesboek. We mochten ons verkleden en schminken in het figuurtje dat we enkele weken geleden zelf kozen. Wat waren we knap en super flink.
Kijk maar even mee naar enkele foto's van onze kikkers, vogeltjes en elfjes! (De kledij zal nog tot 18 december in de klas blijven, dan treden we hier nog mee op! Daarna krijgen jullie deze terug mee naar huis:))
 


Er is weer een fantastische week voorbij!! Volgende week zijn we er weer met meer weer, ohnee, meer avonturen van onze kleine deugnieten! :)
Toedels!

1 opmerking:

  1. Het zag er een zeer leuke week uit en wat een knappe voorstelling van de waterlelies zal het worden !! Hoe doe je het toch allemaal !! Knap,knap!
    Linda

    BeantwoordenVerwijderen