zondag 2 oktober 2016

De eigenwijze zon!!

Dag lieve mama's, papa's, oma's, opa's, ...

Op maandagochtend werden we met z'n allen naar de regenboog geroepen. Daar stond de burgemeester van 'Achter de wind land' op ons te wachten. Hij kwam onze hulp inschakelen. De zon in zijn land wou niet meer opkomen, het was er altijd donker. Hij kwam vragen of wij mee konden nadenken over een oplossing.
Natuurlijk wilden wij helpen, dus gingen we nadenken, knutselen, zingen,..Eerst...de SELFIES!!! :D Kleuters van de dag van deze week waren:
Maandag: ELLY                                       Dinsdag: KATO

Woensdag: MATTEO                                 Donderdag: LILY

Vrijdag: LISE


We gingen meteen knutselen! Zonnen, manen en sterren stempelen.


Op dinsdag wisselden we van klas, om elkaar te helpen. We maakten zonnen, knutselden kampvuren... :)Iedere ochtend zongen we samen met de kleuters van meester Koen het liedje 'Ik heb de zon zien zakken in de zee'! :)
Nadien speelden we nog een stiltespelletje met een kaarsje. Dit konden we heel erg goed!


We gingen ook voor het eerst prikken. Sterren en een maan.We zongen niet alleen, maar we dansten ook op een liedje van Thor - Een tocht door het donker. We dansten met zaklampjes door onze klas. LEUK!!


Op woensdag kwamen we even terug samen in de regenboog. We lieten onze uitvindingen aan elkaar zien.

Al dat harde werk, bracht natuurlijk ook iets op. Op donderdagochtend lag er een brief in onze klas. De brief was van de burgemeester van 'Achter de wind land'. De zon was weer opgestaan in zijn land. Hij was zo gelukkig dat hij ons allemaal uitnodigde voor een groot ZONNEFEEST!! :)
Daarom knutselden we vlaggetjes met de fluoverf die juf Wendy voor ons meebracht.Vrijdagmiddag was het dan zover: ZONNEFEEST in de turnzaal!! Woehoew!
Nog wat sfeerbeelden:
SMILE!!! :D


Volgende week leren we al een beetje over de HERFST, kabouters, paddenstoelen,... De blaadjes van onze klasbomen zijn er alvast klaar voor! :)


Nog een hele dikke zoen en een knuffel!
Tot morgen!
Juf Jolien
X

Geen opmerkingen:

Een reactie posten