zondag 20 september 2015

STOP-project en gevoelens!

De voorbije week leerden we Wiebel kennen. Wiebel is het personage uit het STOP-PROJECT! Dit is een methode waarbij de basis wordt gelegd voor probleemoplossend denken. Hierbij wordt Wiebel door een verhaal geïntroduceerd. Hij heeft een probleem en vindt stap voor stap een oplossing.

Op maandag luisterden we dan ook naar het verhaal van Wiebel.
"Wiebel mag naar het verjaardagsfeestje van Floortje. Hij wil graag een taart bakken om haar te verrassen. Hij begint met volle moed aan de taart, maar deze mislukt. Ze is helemaal slap en niet lekker. Wiebel zoekt naar andere oplossingen om Floortje toch nog te kunnen verrassen en komt op het idee om een kroon te maken. Een kroon kan Wiebel wel maken en Floortje zal daar heel erg blij mee zijn." 
Wiebel voelde zich in het verhaal eerst verdrietig dan weer blij. We vertelden dan ook zelf wanneer we wel eens blij of verdrietig waren. "Als mama boos is op mij!" "Als ik iets deed dat niet mocht!" "Wanneer iemand me pijn doet!" "Als het feest is!" "Als ik jarig ben!"

Dit werd dan ook de basis van onze gevoelsmeter. Iedere dag leerden we over een ander gevoel en vertelden hierover. We kleefden en kleurden het juiste gevoel bij Jules aan de knutseltafel.

Mélinde vertelde ook heel fier over kleine Jules en Marie die kwamen logeren en liet ons leuke foto's zien.

We maakten net zoals Wiebel een kroon want er stond een hele belangrijke verjaardag op de planning! :)

Onze kronen werden gepast zodat we deze konden opzetten op de blije dag! Dat was vrijdag en eveneens ook de belangrijkste dag van de week, want JULES was jarig!! :)
Dus vierden we feest, samen met de kleuters van Meester Koen!
Jules en Jules kregen ook een mooie kroon en samen zongen we verjaardagliedjes!

Bij een verjaardag hoort natuurlijk ook een feest met taart! We maakten een lekkere chocoladecake en een appelcake! Iedereen mocht meehelpen!

In de namiddag smulden we dan van lekkere cake en keken we TIK TAK om onze leuke week af te sluiten! 


Volgende week leren we over PRINSEN, PRINSESSEN, RIDDERS, KASTELEN, ...!
Wie hier thuis iets leuks van heeft, mag dit zeker (VOORZIEN VAN NAAM) mee naar de klas brengen! :)

Dikke knuffels 
Juf Jolien 

En goed uitrusten!! :) Geen opmerkingen:

Een reactie posten