maandag 29 september 2014

Thema Afval!

De voorbije week ruimden we in ons klasje alles netjes op. We leerden om al het afval te sorteren in de juiste vuilbak. Om de juiste vuilbakken goed de kunnen onderscheiden, maakten we van onze vuilbakken, monstervuilbakken. Een gele monstervuilbak voor de restafval en paarse monstervuilbak voor onze brikjes.
We mochten deze komen schilderen met onze handen! Wat leuk!

We kleefden een vuilniswagen en stempelden de wielen.

En we maakten zelf ook monstervuilbakjes om thuis ook goed te kunnen sorteren. Eerst even schilderen..
 .. en nadien nog haren geven.
 Dit is het prachtige resultaat!! :)

Op donderdag gingen we met alle leerlingen van de school joggen op het voetbal veld. Ook onze kleutertjes mochten meelopen en wat hebben we dat flink gedaan!!!! Ik ben super fier op al mijn kleine lopertjes!! Knap gedaan lieverdjes..
 Even wat drinken..
 ..en weer verder lopen!Op vrijdag gingen we samen met de kleuters van meester Koen op pad om afval te zoeken rondom onze school. We zochten in groepjes naar alle soorten afval. Nadien sorteerden we alles in de juiste vuilnisbakken. Wat konden we dit super goed!! Echte vuilnismannetjes.
 Nu alles de juiste vuilbak in.

We kwamen ook op het idee om de blaadjes van de bomen in de groene vuilnisbak te doen, want papa keert thuis ook de blaadjes in de tuin. We kregen allemaal een borstel en gingen aan de slag!! Dit was zo fijn!! :)


Volgende twee weken leren we over de herfst!!!! :)
Dikke kus!
juf Jolien

Geen opmerkingen:

Een reactie posten