dinsdag 10 juni 2014

Op de boerderij!!

De voorbije week hebben we heel wat geloeid, gemekkerd, gemiauwd, geblaft, geblaat, .... We leerden dan ook over de dieren op de boerderij.

Om te beginnen verwelkomden we een nieuwe vriendje in onze klas!! :) Welkom Floris!!! :) Wat vonden we dat leuk en wat zorgden we goed voor hem.

Juf bracht nieuw speelgoed mee. Boerderijen, diertjes van de boerderij, tractors,.. Ook in de huishoek konden we spelen met spulletjes van de boerderij. Leuk zeg!!


We werkten ook heel veel deze week. We gingen knutselen.
Zo was er een koe die haar vlekken kwijt was. Gelukkig konden wij al goed kleven en de koe helpen.
 Het werden stuk voor stuk terug prachtige koeien.

We maakten ook een varkentje. Varkentjes zien roze, dus stempelen met roze verf en kurkenstoppen!
 Knap varken!!

We maakten ook nog een schaapje. Wolletje was jammer genoeg haar mooie krulletjes kwijt. Wij konden die wel terug toveren met wasco's. En we konden het wel met twee handen tegelijk!!

En de laatste dag maakten we nog een pauw. Hiervoor moesten we eerst ons handje stempelen. Nadien moesten we met 1 vinger op de lijn de veren van de pauw stempelen. En de resultaten waren knap!!

We zongen ook nog een lied:

'Op de dierenboerderij, hia hia ho.
Daar loeien alle koeien blij, hia hia ho. 
En boe boe hier, 
en boe boe daar. 
Hier boe, daar boe, overal boe boe..
Op de dierenboerderij, hia hia ho.'

(De schuine tekst wordt steeds vervangen door een ander diertje en zijn geluid).
Zo kwamen alle dieren zeker aan bod!

Op vrijdag gingen we even op uitstap samen met de kleuters van meester Koen. We trokken de polders in en bezochten de paardjes in de wei.

We deden ook weer een muzisch uurtje waarbij de jarigen van de voorbije maand nog even gevierd werden. Proficiat allemaal!!

Wat was dat weeral een leuke week vol boerderij plezier.
Volgende week donderdag (evt. vrijdag bij regenweer) gaan we immers weer eventjes op uitstap. Zo mogen we op bezoek bij Sofie thuis. Zij heeft ook enkele diertjes in de tuin waar we even een kijkje gaan nemen. Hiervoor mag je aan je kleuter oud brood meegeven om aan de diertjes te geven.

Deze week werken we rond de RODE DUIVELS!!! We willen immers mee supporteren voor onze Belgische voetbalploeg!! Je kleuter mag dus de hele week in een voetbaltenue met sportschoenen naar school komen (zeker niet verplicht).
Wie hier thuis leuke materialen, versieringen,.. rond heeft mag deze zeker mee naar de klas brengen.

Groetjes en tot morgen lieve schatten.
Juf Jolien

Geen opmerkingen:

Een reactie posten