donderdag 17 april 2014

Thema: Pasen!!

Om goed van start te kunnen gaan met onze nieuwe thema, nl. Pasen, moesten we eerst ons klasje weer mooi versieren.

De eerste week van ons thema kwam juf Laurie weer naar ons klasje. Ze bracht heel wat leuke materialen mee waar we mee konden knutselen, spelen, werken,... Wat was dat leuk!!

Zo mochten we naar hartelust spelen in de maisbak! Leuk!! 

We speelden ook een lotto. We moesten draaien aan het rad en het juiste eitje zoeken. Wie zijn kaart het eerste vol had, was gewonnen!

We bakten ook heerlijke eitjes. We mochten proeven van allerlei soorten: een omelet, spiegelei, roerei. We konden ook zien hoe eiwit, eigeel en opgeklopt eiwit eruit zag. Wat lekker!!

We gingen niet alleen eitjes proeven, maar ook eitjes schilderen. We rolden onze eitjes in de verf zodat ze een prachtige kleur kregen. 

We vierden op dinsdag de verjaardag van DITA!! HIP HIP HOERA!! Ze werd 3 jaar en koos een mooie lieveheersbeestjeskroon. 
 We zongen liedjes.
 En blazen maar!!!
Dank u mama en papa voor de mooie cadeautjes. 

We keken die dag ook nog naar een filmpje van een kuikentje dat uit zijn eitje komt. 


 In de namiddag was het sportdag. Hiervoor moesten we eventjes naar een andere school, nl. Lambertus. Wat konden we daar leuke dingen doen. Een leuk parcours volgen, verschillende spelletjes, springen op twee leuke springkastelen, fietsen,... Wat hadden we een pret.
 Springen maar!!!! :)

Op woensdag deden we nog een kriebelspel met veren. Wat leuk!! Eerst kriebelden we onszelf, goed kijken naar de prent. Nadien bij elkaar!! Hihi, wat kriebelde dat hard. Op het einde hadden de kleuters er niks leukers op gevonden dan allemaal juf Jolien te komen kriebelen! Hihi!!! 
 Onze buik kriebelen...
 ... onze oren kriebelen...
 ...ons hoofd kriebelen...
 ... even bij elkaar proberen..
 en op elkaars buik.


We maakten die week ook nog mooie paasmandjes die we nadien mee naar huis mochten nemen met onze eitjes erin.

Juf Laurie vertelde ook nog het paasverhaal van Jezus. En net zoals Jezus braken we het brood. De kleuters van de dag mochten dit doen en deelden het uit aan de vrienden.
Nadien deelde ook Jezus de wijn uit. Ook wij proefden van wijn (grenadine en water), we deden een kleine slok en gaven de beker door. Wat konden we dit knap!!!

 Na het verhaal deden we nog een spelletje met muziekdoosjes. Juf Laurie deed het voor en wij moesten het nadoen. Goed tellen hoor.
Dank u juf Laurie voor de superleuke week in ons klasje!! :) We vonden het geweldig!! 

De tweede week begonnen we heel fijn met een verjaardag!! Namelijk die van Arthur!! Hij werd 4 jaar en koos een ridderkroon. HIP HIP HOERA!!!
Hij bracht ook hele mooie en lekkere cakejes bij.. Dank u mama en papa!! 
 Liedjes zingen en blazen maar!!! :)
 Heel hard blazen!!
 Nadien lekker smullen van de cakejes!! :) Mmmmmm..

We gingen ook nog naar het muzisch uurtje. De jarigen van de voorbije maand werden hier in de bloemetjes gezet. 


We gingen ook nog met alle leerlingen naar de kerk om te genieten van een fijne lenteviering.

We werkten ook nog heel hard in onze klas. Onze kippen moesten nog een mooie kleur krijgen en afgewerkt worden. 


De voorlaatste dag deden we de voetenwassing die Jezus ook deed bij zijn leerlingen. Juf deed het bij Noor voor in de kring. Nadien mochten we het ook eens bij elkaar proberen. 


We speelden ook nog een kleurenspelletje in onze kring. De hoofdpaashaas had alle eitjes verzameld in zijn grote mand. Maar hij kon de kleuter nog niet zo goed en nu hadden de kleurenpaashaasjes hun eitjes niet. Gelukkig konden wij wel helpen. Gooien met de dobbelsteen, de kleur benoemen, een paaseitje zoeken in dezelfde kleur en bij de juiste kleurenpaashaas leggen. 
Wat konden we dit goed!! 


De laatste dag vierden we weeral feest. MONA was jarig!! Ze werd 4 jaar en koos een lieveheersbeestjeskroon. HIP HIP HOERA!!! :)
Mona bracht ook lekkere cakejes mee!! Smullen maar!! Dank je wel lieve mama en papa! We hebben goed gesmuld!!


Na de middag aten we zoals Jezus en zijn leerlingen aan een lange tafel. We genoten van de lekkere cakejes en van elkaar!! Wat gezellig!

Na twee leuke paasweekjes kunnen we nu genieten van een welverdiende paasvakantie.
Alvast een vrolijk Pasen gewenst en geniet nog van de vakantie.

Vakantiegroetjes, 
Juf JolienGeen opmerkingen:

Een reactie posten